Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

“ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ” ΤΟΝ ΙΣΟΒΙΤΗ ΑΛΒΑΝΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑ – ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΚΕΛΙ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΝΙΓΡΙΤΑΣ ΣΕΡΡΩΝ -ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΜΕ ΣΟΡΙΝ ΜΑΤΕΙ ΚΑΙ ΜΑΞΙΜ ΖΙΛΙΝ- Η ΦΥΛΑΚΗ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΝΟΜΟΥΣ

stoxos

Ο βαρυποινίτης δολοφόνος είχε μεταφερθεί στη Νιγρίτα Σερρών από το μεσημέρι της Πέμπτης και βρισκόταν στην απομόνωση.

Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρα τα αίτια του θανάτου του “αν και οι πρώτες εκτιμήσεις θέλουν ο θάνατός του να προήλθε είτε από παθολογικά αίτια, είτε από αυτοκτονία”, αφήνουν να εννοηθεί από το Υπ. Δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στο κελί του βαρυποινίτη, στην απομόνωση, υπήρχε κάμερα που κατέγραφε τα όσα συνέβαιναν κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, η κάμερα δείχνει τον Αλβανό δολοφόνο, να δυσφορεί μέσα στο κελί του και λίγο αργότερα να ξαπλώνει στο κρεβάτι του.
Το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και η ιατροδικαστική εξέταση αναμένεται να ρίξουν φως μέσα στην ημέρα.
Την περασμένη Τρίτη, ο Αλβανός ισοβίτης Ιλία Καρέλι είχε δολοφονήσει με μαχαίρι τον υπαρχιφύλακα, Γιώργο Τσιρώνη.

To reportaz από το Υπουργείο Δικαιοσύνης

Νεκρός στο κελί του βρέθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα ο Αλβανός Ίλια Καρελι ο οποίος την περασμένη Τρίτη κατέσφαξε τον 46χρονο υπαρχιφυλακα Γιώργο Τσιρώνη μέσα στη φυλακή Μαλανδρινου.
Ο βαρυποινίτης είχε μεταφερθεί στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών στις 15.45 χθες το απόγευμα και οδηγήθηκε σε κελί, όπου κρατείτο μόνος του σε απομόνωση , για λόγους ασφαλείας.
Κάμερα εσωτερικού κυκλώματος έχει καταγράψει όλες τις κινήσεις του μέσα στο κελί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κρατούμενος ξάπλωσε στις 18:32 στο κρεβάτι του και σύμφωνα με όσα έχει καταγράψει η κάμερα μετά από περίπου 45 λεπτά κοιμήθηκε. Λίγο νωρίτερα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, του είχαν παει φαγητό στο κελί του το οποίο όπως καταγράφεται απο την κάμερα δεν εφαγε. Στις 23:30 το βράδυ σωφρονιστικοί υπάλληλοι μπήκαν στο κελί βαρυποινιτη αφού προηγουμένως είχαν παρατηρήσει ότι ήταν για αρκετή ώρα ακίνητος και τον βρήκαν νεκρό. Ακόμη, δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του θανάτου του αν και φαίνεται να αποκλείεται η εγκληματική ενέργεια. Τα αιτία του θανάτου αναμένεται να ανακοινωθούν μετά την νεκροψία-νεκροτομή η οποία θα διενεργηθεί.

Στη φυλακή υπάρχουν άλλοι νόμοι

Όπως δείχνουν οι δύο ανάλογες υποθέσεις που ακολουθούν , η φυλακή έχει τους δικούς της νόμους. Από τους οποίους δεν ξεφεύγει κανένας.
Η υπόθεση Σορίν Ματέι αποτέλεσε μια από τις πιο πολύκρoτες υποθέσεις ομηρείας που απασχόλησε την ελληνική κοινή γνώμη τον Σεπτέμβριο του 1998. Συγκεκριμένα ο Ρουμάνος δραπέτης Σορίν Ματέι το βράδυ της Τετάρτης της 23ης Σεπτεμβρίου 1998 εισέβαλε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην οδό Νιόβης στα Κάτω Πατήσια θέτοντας υπό καθεστώς ομηρείας τους τέσσερις ενοίκους αυτού με την απειλή χειροβομβίδας. Παράλληλα τηλεφώνησε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι όπου σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση συνομιλούσε για τέσσερις περίπου ώρες με τον κεντρικό παρουσιαστή ειδήσεων του καναλιού, Νίκο Ευαγγελάτο. Τελικά το ίδιο βράδυ οι αστυνομικές δυνάμεις, κατόπιν πληροφοριών αυτής περί ψεύτικης χειροβομβίδας, εισέβαλαν στο διαμέρισμα. Από την έκρηξη της χειροβομβίδας που ακολούθησε σκοτώθηκε η ένοικος Αμαλία Γκινάκη . Την αποτυχημένη εισβολή της αστυνομίας ακολούθησε η παραίτηση του αρχηγού της αστυνομίας, αντιστράτηγου Αθανάσιου Βασιλόπουλου.
Αμέσως μετά την έκρηξη, ο Σορίν Ματέι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στον Ερυθρό Σταυρό και στη συνέχεια στο Γενικό Κρατικό νοσοκομείο Νίκαιας. Εκεί ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Κώστας Αλεξίου έκρινε ότι δεν υπήρχε λόγος να παραμείνει περισσότερο καθώς η κατάστασή του δεν διέτρεχε κίνδυνο και αποφασίστηκε η μεταφορά του στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού. Να σημειωθεί ότι στον Σορίν Ματέι ήδη από την νοσηλεία του στον Ερυθρό Σταυρό είχαν χορηγηθεί μεγάλες ποσότητες υπνωτικών έτσι ώστε να βρίσκεται σε κατάσταση καταστολής. Εκτός αυτού σύμφωνα με μαρτυρίες ο Ματέι ήταν δεμένος στο κρεβάτι, πράγμα ιατρικά ανεπίτρεπτο. Σχετικά με τις ποσότητες κατασταλτικών φαρμάκων που βρέθηκαν στο αίμα του Σορίν, ο ιατρός υπηρεσίας Ιωάννης Κούτρας ανέφερε ότι ήταν «δόσεις για ελέφαντα».
Ο θάνατός του Σορίν Ματέι διαπιστώθηκε από τον γιατρό υπηρεσίας Ιωάννη Κούτρα στις 10.55 μ.μ της 26ης Σεπτεμβρίου 1998 παρουσία του εισαγγελέα Εφετών και επόπτη των φυλακών Π. Μανταγιουζίδη. Λόγω των αντιδράσεων ο τότε υπουργός δικαιοσύνης Ευάγγελος Γιαννόπουλος διέταξε Ένορκη διοικητική εξέταση ενώ κλήθηκε και ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά Δημοσθένης Μπούκης για να διευρευνήσει την υπόθεση. Παράλληλα το υπουργείο δικαιοσύνης ανέθεσε σε τέσσερις ιατροδικαστές, τρεις δικούς του και έναν της οικογένειας, να πραγματοποιήσουν νεκροψία. Κατά τον ιατροδικαστή της οικογένειας, Μάριο Ματσάκη, ο θάνατος οφείλεται σε πνιγμό λόγω εισρόφησης γαστρικού υγρού σε συνδυασμό με την παρατεταμένη καταστολή.
—Ήταν παραμονή της πρωτοχρονιάς του 2006 όταν κατά τη μεταγωγή κρατουμένων από το τμήμα Μεταγωγών Ιωαννίνων προς την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, ο 23χρονος κρατούμενος Μαξίμ Ζιλίν ζήτησε επίμονα από τους αστυνομικούς να γίνει μια στάση για σωματική ανάγκη, κοντά στην Τρυγώνα. Οι αστυνομικοί σταμάτησαν και τελικά αυτό το πλήρωσαν με τη ζωή τους. Ο Ζιλίν άρπαξε το περίστροφο του ενός εκ των δύο αστυνομικών και σκότωσε και τους δύο εν ψυχρώ. Λίγες ημέρες αργότερα, ο Ρώσος βρέθηκε νεκρός. Οι έρευνες έδειξαν ότι αυτοκτόνησε. Αυτό που αναδείχθηκε στην υπόθεση αυτή ήταν τα πλημμελή μέτρα στη μεταγωγή κρατουμένων. Ιδίως για την περίπτωση Ζιλίν, για τον οποίο υπήρχε η ένδειξη «άκρως επικίνδυνος», δεν προβλέφθηκαν περισσότεροι αστυνομικοί συνοδοί.

πηγή : http://www.makeleio.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου