Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Έφυγε από τη ζωή η 20χρονη που είχε "κολλήσει" στην ηλικία των πέντε!!!

Έφυγε από τη ζωή η Brooke Greenberg, η 20χρονη που έπασχε από μία παράξενη ασθένεια, που δεν επέτρεπε στον οργανισμό της να μεγαλώνει.


Μπορεί να είχε την ηλικία για να βγάλει δίπλωμα, ωστόσο πέρναγε τη ζωή της στην κούνια.

Από τη στιγμή που γεννήθηκε, οι γονείς της Μπρουκ είχαν λόγους να ανησυχούν για την ανάπτυξή της.

Γεννήθηκε πρόωρα κατά ένα μήνα και ζύγιζε μόλις 1.8 κιλά. Αρχικά πίστευαν πως θα καλύψει απότομα τη διαφορά που είχε με τα συνομήλικα παιδιά, ωστόσο, όταν γεννήθηκε η αδερφή της και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα την πέρασε σε ανάπτυξη, σωματική ωρίμανση και ομιλία, οι γονείς αντιλήφθηκαν πως κάτι σοβαρό συνέβαινε.

Για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της, η Brooke παρέμενε «κολλημένη» στην ηλικία των πέντε ετών, ενώ παρακολουθούνταν συνέχεια από γιατρούς, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά ορθοπεδικά, γαστρεντερολογικά και νοητικά προβλήματα.

Από τις ιατρικές εξετάσεις δεν είχαν προκύψει ανωμαλίες στο DNA σχετικά με την ανάπτυξη, οι γονείς της δεν είχαν ιστορικό μη φυσιολογικής ανάπτυξης, ενώ όλες της οι αδερφές αναπτύχθηκαν κανονικά.

Οι επιστήμονες που την παρακολουθούσαν είχαν πολλά αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με τη συγκεκριμένη ασθένεια, στην οποία αναφέρονταν ως «Σύνδρομο Χ».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου