Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

21 νεκροί και 160 τραυματίες από τον εκτροχιασμό στο Μετρό της Μόσχας!

Στους 21 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τον τραγικό εκτροχιασμό του συρμού στο Μετρό της Μόσχας, όπως δήλωσε  ο Υπουργός Εκτάκτων Αναγκών Βλαντίμιρ Πουσκόφ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας, οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 160, εκ των οποίων οι 49 είναι σε σοβαρή κατάσταση. Δύο τραυματίες άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο ενώ 19 επιβάτες σκοτώθηκαν επί τόπου.


Η Ρωσική Επιτροπή Ερευνών εξετάζει όλα τα πιθανά αίτια. Οπως είπε ο επικεφαλής Βλαντίμιρ Μάρκιν πρόκειται για τεχνικά προβλήματα και αποκλείει κάθε υπόνοια για τρομοκρατική επίθεση. Ο Μάρκιν επίσης επιβεβαίωσε πως δεν σημειώθηκε αύξηση της τάσης, ώστε να ευθύνεται για βραχυκύκλωμα που προκάλεσε την απότομη ακινητοποίηση του συρμού. «Οι υπεύθυνοι για το δυστύχημα θα εντοπιστούν. Οπως γνωρίζετε, πάντα κάποιος βρίσκεται πίσω από κάθε τραγικό συμβάν που αφορά την τεχνολογία. Σύντομα θα βρεθούν οι υπεύθυνοι και θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη» συμπλήρωσε ο Μάρκιν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών, έχουν απεγκλωβιστεί πάνω από 1150 άνθρωποι . Διασώστες και πυροσβέστες που μετέβησαν άμεσα στις σκοτεινές σήραγγες του μετρό, μεταξύ των σταθμών Σλαβιάνσκι Μπούλεβαρντ και Παρκ Πομπέντι συνεχίζουν τις υπεράνθρωπες προσπάθειες. Ειδικά ο σταθμός Παρκ Πομπέντι είναι αυτός με το μεγαλύτερο βάθος στη Μόσχα καθώς φτάνει τα 84 μέτρα, γεγονός που δυσχεραίνει την επιχείρηση απεγκλωβισμού. Θα χρειαστούν πάνω από 24 ώρες για να ολοκληρωθεί η επιχείρηση διάσωσης, είπε ο αντιδήμαρχος της Μόσχας Πιότρ Μπιριούκοφ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου